Dani Evanoff
PlayPause
Slider

MIN HISTORIA

Alla vi människor bär på en historia värd att berättas. Det här är min komprimerade version.

1976

Min familj invandrade till Sverige på 70 talet för att få den trygghet som ett bombat Libanon inte kunde erbjuda. Jag växte upp i söderförorten Vårby Gård och mina tidiga år var kantade av problem och uppförsbackar innan jag slutligen fann min väg. Ibland måste man bara ertappa sin förmåga för att inse att man har något att erbjuda världen.

1995

19 år gammal fick jag mitt första riktiga jobb där jag slutligen bytte socialkontoret mot Fryshuset. Det var början på något fantastiskt och som kom att förändra mitt liv från grunden. Karriären tog fart. Med ansvar växer människan. 5 år senare satt jag i Fryshusets styrelse.

2003

Uttråkad av att vara anställd bestämde jag mig för att tillsammans med min barndomsvän starta det som kom att bli vårt livsverk och som förändrade vårt liv för alltid. Sockervadd på burk!

2005

Godisprinsen grundas med målet att utmana Karamellkungen på den Svenska godismarknaden. 2008 omsatte Evanoff koncernen 325 Msek och vi var 180 anställda och var ett av Sveriges mest snabbväxande bolag. 

2008

Godisprinsen och Karamellkungen går ihop och bildar Candyking och blir nordens största lösgodisaktör med en gemensam omsättning på 1,8 Miljarder och över 1000 anställda. 2013 lämnar jag bolaget för nya projekt.

2014

Arbetar aktivt med investeringar i intressanta tillväxtbolag och är också en av drakarna i programmet Draknästet.

2016

Gör en kort återkomst som koncernchef för Candyking-koncernen för att 4 månader senare köpa upp bolaget från riskkapitalbolaget Accent. Det som en gång sågs som en dröm blev nu verklighet. Kungen hade abdikerat!

2017

Efter en lång och mödosam jul säljer jag Candyking till den börsnoterade konfektyrjätten Cloetta i en uppmärksammad affär. En lång godiskarriär går nu mot sitt slut.

2018

Företagsgruppen och investmentbolaget Evanoff Group bildas med syfte att investera i entreprenörsdriva bolag inom FMCG & Retail. Dags att skriva ny historia.